Rädda planeten med en smarrig, svinnfri cocktail åt gången! Här är recept på tre drinkar som både gör gott för smaklökarna och för miljön.
"Zero waste" handlar om att minimera användningen av naturens resurser och att spara energi. När det kommer till cocktails så innebär det framför allt att minska svinnet. En zero-waste-cocktail är en cocktail som utnyttjar ingrediensernas fulla potential.
STRAWBERRY MARTINI
Är jordgubbarna inte fina nog att använda till garnering? De förtjänar ändå ett bättre öde än att slängas i komposten. Något som du kan göra med överblivna jordgubbar, och många andra bär, är en infusion. Det vill säga att du använder dem som smaksättare i en sirap eller sprit. Basen i den här läckra drinken är en hemgjord jordgubbssirap.
Även en vinslatt kan lyfta din drink till nya nivåer. Allt du behöver göra är att reducera ner vinet i en kastrull ihop med lite socker. En reduktion på rött vin passar utmärkt till whiskeydrinkar och en reduktion på vitt vin till gindrinkar. Vad sägs om en Gin sour med vitvinssirap?
I den här drinken får både rester av vin och citron nytt liv. Citrusfrukter är en stor bov när det gäller svinn. De flesta tänker inte på att använda hela frukten, utan pressar ur lite juice och slänger resten. Ett tips är att skära överbliven frukt i tunna skivor och torka i ugnen. Då har du ett vackert och hållbart garnityr till din drink!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.