En läcker twist på margarita med lavendelinfuserad tequila och viollikör som bas. Signerad ingen mindre än bartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile.
INGREDIENSER
(1 drink)
3 cl tequila, lavendel-infuserad
2 cl viollikör
2 cl lavendelsockerlag
3 cl citronjuice
4 cl mjölk
1 st violblomma eller lavendelkvist
Lavendel-infuserad tequila
1 st flaska tequila (ca 70 cl)
15–20 st färska lavendelkvistar
(alt. 1 dl torkade blommor)
10 st torkade himmelsärtsblommor
Lavendelsockerlag:
20 st färska lavendelblommor
2 dl strösocker
2 dl vatten
Gör så här
Lavendelsockerlag
Koka upp socker och vatten tillsammans med lavendelblommor. Ta av från plattan, täck med lock och låt dra i några timmar. Sila/plocka bort lavendelblommorna. Torka i ugn på 50 grader över natten.
Lavendel-infuserad tequila
Häll tequilan i en bunke. Lägg i lavendelblommor, torkade eller färska. Addera torkad himmelsärt för färgens skull. Låt dra ett dygn. Sila bort blommorna och häll upp i en flaska.
Klarifierad viol- och lavendelmargarita
Mät upp tequila, likör, citronjuice och sockerlag i en glasburk. Häll i 4 cl mjölk och se blandningen skära sig. Låt stå någon timme. Ta fram en annan burk och sätt i ett kaffefilter. När blandningen har dragit färdigt, sila vätskan genom filtret. Första dropparna kan eventuellt vara lite grumliga, så försök fånga upp dem med ett glas. Det är den klara vätskan du vill åt.
Ta fram ett drinkglas och fyll med is – gärna en rund, klar isboll. Häll 10 cl av den klarifierade drinken över isen. Garnera med en sockrad lavendelkvist, en nyplockad pensé eller viol.
Njut!