Sushiskola – Gunkan maki
Kocken Frida Ronge visar hur du lagar sushi hemma! Här delar hon med sig av ett recept på gunkan maki, en typ av nigiri som liknar små krigsskepp.
I den här videon visar Frida Ronge hur du lagar gunkan med gurka. Traditionellt görs gunkan med en oval risboll som lindats in i en bit nori, torkat och rostat sjögräs. Denna uppbyggnad gör att norin snabbt blir fuktig från riset, så vänta inte med att hugga in. Eller så gör du som Frida gjort här och byter ut norin mot tunna skivor av gurka, som redan består av nästan bara vatten.
Gunkan maki uppfanns på sushirestaurangen Ginza Kyubey år 1941, som ligger i Ginza i Tokyo och grundades år 1935. Den här formen gjorde att man kunde använda mjuka, lösa ingredienser i sushi som topping så som uni och rom. Gunkan betyder krigsskepp och rättens namn kommer från formen som liknar just ett sådant. Njut av din gunkan maki innan noribladet blir mjukt och toppingen ramlar av. Frida Ronges recept och instruktioner ser du nedan!
Gör så här
RELATERade PRODUKTER
LIKNANDE LÄSNING
- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide