I vår sushiskola visar Frida Ronge steg för steg hur du tillverkar vegetarisk nigiri sushi med svamp och zucchini.
Nigiri sushi är verkligen ett hantverk. I Japan finns det många restauranger som specialiserar sig på endast nigiri. Varje bit är en upplevelse och har en egen smak. Det är superviktigt med tekniken, att man inte trycker riskuddarna för hårt och inte för löst. Många toppar sin nigiri med lax, men det går lika bra med svamp eller grönsaker. Här får du receptet för att lyckas med hemgjord vegetarisk sushi.
Vegetarisk nigiri
1 kejsarhatt ½ zucchini
Noriblad
Pepparrot eller wasabi
Matolja till stekning
Salt
Japansk soja
GÖR SÅ HÄR
Svamp: Börja med att dela kejsarhatten till din nigiri i 6 bitar. Stek dem försiktigt med olja och salt i en stekpanna på medelvärme.
Sushiris: Forma varsamt riset till en liten kudde i handen. Fukta handen med vatten mellan varje sushibit för att undvika att riskornen klibbar fast.
Smaksätt: Lägg lite riven pepparrot eller wasabi på kejsarhatten och placera sedan riskudden på svampen.
Noriblad: Klipp rakt över noribladet i cirka 1 cm breda remsor och fäst ihop nigirin med hjälp av noriremsan. Forma din riskudde med fingrarna för att säkerhetsställa att alla riskorn sitter fast.
Zucchini: Skär zucchinin i cirka 7 cm långa tändsticksstora stavar. Zucchini är god att äta rå och behöver inte tillagas.
Sushiris: Forma riskudden försiktigt i handen till en liten munsbit. Fukta handen med vatten mellan varje sushibit för att undvika att riskornen klibbar fast.
Smaksätt: Lägg riven pepparrot eller wasabi på några strimlor zucchini och placera sedan riskudden på zucchinin.
Noriblad: Klipp rakt över noribladet i cirka 1 cm breda remsor. Fäst ihop nigirin med hjälp av noriremsan. Forma sushibiten med fingrarna för att säkerhetsställa att alla riskorn sitter fast.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.