Sushi – i en skål! I den här delen av vår sushiskola med Frida Ronge visar hon hur du tillagar den japanska klassikern Chirashi Sushi.
Varmt sushiris, tunna skivor fisk och färgglada toppings. Chirashi Sushi är en riktig klassiker inom det traditionella, japanska köket och kan – mer eller mindre – beskrivas som sushi i en skål. Här är proffskocken Frida Ronges variant på den läckra rätten.
INGREDIENSER
Chirashi sushi
(2 portioner)
200 g kokt sushiris
100 g lax, forell eller röding
100 g vit fisk, t ex gös, abborre, hälleflundra
2 msk regnbågsrom
2 msk japansk soja
2 salladslökar, finskurna
2 msk kålrotsgari
2 dl rödkål, strimlad
1 dl skuren tamago i bitar
½ noriark, klippt i strimlor
1 krm salt
Dressing
½ dl japansk soja
½ msk riven ingefära
1 pressad lime
½ tsk sesamolja
1 schalottenlök, finhackad
Gör så här
Blanda ingredienserna till dressingen.
Skär fisken mot lamellerna i cirka 6 cm långa och 5 mm breda skivor, à cirka 15 g. Häll sojan över regnbågsrommen.
Lägg riset i en skål och placera alla tillbehören separat i skålen.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.