Tamagoyaki – Japansk omelett

Pimpa din roll eller Chirashi bowl med Frida Ronges recept på den japanska omeletten Tamagoyaki. Ett klassiskt sushi-tillbehör som är lika gott som enkelt att göra.
INGREDIENSER
Tamagoyaki i ugn
(6 portioner)
4 ägg
1 krm salt
½ tsk dashimoto (går att utesluta)

Gör så här
Sätt ugnen på 90 grader.
Vispa ihop ägg, salt och dashimoto. Sila smeten genom en sil.
Täck en ugnsfast, rektangulär form eller ett minibleck med plastfolie. Formen ska fyllas med cirka 1 cm smet, så använd inte en för stor form.
Häll i smeten och täck med plastfolie. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter, tills smeten stelnar.
Skär i bitar.
RELATERade PRODUKTER
LIKNANDE LÄSNING

Sushiskola – Nigiri
Bli en mästare på att laga sushi! I vår sushiskola visar Frida Ronge hur du tillverkar en vegetarisk nigiri-sushi med svamp och zucchini.
Läs mer
Sushiskola – Sushiris
Vill du bli en fena på att göra egen sushi? Här delar kocken Frida Ronge med sig av receptet för att lyckas med det perfekta sushiriset.
Läs mer
Hat trick för Yaxell Zen - Bäst i test, igen!
I år var testpanelen ny men vinnaren densamma! Kockkniven i Yaxells knivserie Zen har utsetts till testvinnare tre år i följd i Aftonbladets knivtest.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide