Inspireras av asiatiska kök under varma sommardagar! Vi har samlat några recept som har rikligt med fräschör och citrus.
När solen ligger på får det gärna stå något svalkande på menyn. Därför har vi blickat till Vietnam och Japan, där krispiga grönsaker och syrliga frukter används flitigt för att skapa rätter som passar deras varma och fuktiga klimat. Testa receptet just du blir sugen på, eller laga dem alla för en imponerande och sommarvänlig middag.
ASIATISK SOMMARMAT
Matlagningen i Vietnam bär många spår från tiden då det var franskt, vilket speciellt syns i deras variant på crêpes. De frasiga, lövtunna pannkakorna färgas gyllengula av gurkmeja och äts sedan i bitar med färska tillbehör som böngroddar och mynta.
Gurka spelar huvudrollen i den här förrätten signerad Sofia B Olsson från restaurang vRÅ i Göteborg. För den som gillar japanska smaker är detta ett måste att testa, och har du inte ätit grillad gurka innan kommer du att vilja servera det till allt efter du smakat det.
Yaxells ambassadör Frida Ronge älskar det japanska köket. Hennes recept på sashimi på pilgrimsmusslor med ponzu och shisokrasse är enkelt att följa men skapar en stor smaksensation. Se till att använda en riktigt vass kniv för snygga snitt.
Den asiatiska citrusfrukten yuzu har en har en syrlig och frisk smak som passar perfekt i drinkar. Här har vi kombinerat den med gin och en ingefärssirap över rikligt med is för en svalkande sommardrink.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.