Har du en vinslatt och några trötta citroner hemma? Ta vara på ingredienserna och gör dig en zero-waste-cocktail! Här är en svinnfri tolkning av klassikern Whiskey Sour.
"Zero waste" handlar om att minimera användningen av naturens resurser och att spara energi. När det kommer till cocktails så innebär det framför allt att minska svinnet. Basen i den här drinken är whiskey, citronjuice samt en sirap som är gjord på överblivet rödvin. Som kronan på verket pryds drinken av en skiva torkad citron.
INGREDIENSER
Whiskey Sour (1 drink)
6 cl whiskey (alt. bourbon)
1 citron
Rött vin (gärna mjukt och bärigt)
Socker
Is
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Dela citronen på mitten. Pressa ur saften ur den ena halvan. Ställ åt sidan. Skär den andra halvan i tunna skivor. Lägg citronskivorna på ett galler och låt torka i ugnen, ca 1 timme.
Gör vinsirapen genom att blanda en del vin och en del socker i en kastrull. Koka ner på svag värme, ca 10 minuter. Låt svalna.
Häll whiskey i en shaker. Tillsätt 2 cl vinsirap och 2 cl citronjuice. Skaka ordentligt. Fyll ett rocksglas med is. Häll drinkblandningen i glaset och garnera med en torkad citronskiva. Klart för servering!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.