Biff Rydberg är en riktig klassiker som Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat i Bocuse d'Or 2023, har som sin favoriträtt. Det är en lyxig variant av pytt-i-panna med oxfilé, stekt lök och tärnad potatis som toppas med äggula och persilja. För att göra rätten ännu lyxigare serveras den här tillsammans med en smarrig senapskräm.
Ingredienser
Biff Rydberg (4 portioner)
800 g oxfilé, tärnad i kuber om 2x2 cm
800 g potatis, tärnad
2 gula lökar, hackade
4 äggulor
Bladpersilja, hackad
Salt och peppar
Smör till stekning
Lägg potatisen i blöt, för att få bort stärkelsen.
Börja sedan med senapskrämen. Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser. Vispa lite till och smaka av med salt och peppar.
Stek potatisen i rikligt med smör tills den får en gyllene färg. Krydda med salt.
Stek löken på medelvärme tills den blir mjuk. Krydda med salt.
Stek köttet i en het panna i någon minut, så att det får en fin färg. Salta och peppra.
Lägg upp kött, lök och potatis på en tallrik. Toppa med rå äggula, hackad persilja och senapskräm.
SÅ STYCKAR DU OXFILÉ
Lär dig att få ut det mesta av din oxfilé! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson hur du putsar, styckar och skär ner oxfilé i tärningar till Biff Rydberg.
Vill du bli en fena på att filéa? I första avsnittet av Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du filéar och portionerar hel lax.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.