Erik Hammar, Sveriges Mästerkock 2018, bjuder på ett recept från kokboken "Min franska matresa". Det är ett av bokens enklare recept som du utan problem slänger ihop en vardag efter jobbet. Vitfisk, skirat smör och pepparrot – klassiskt och fantastiskt gott!
Foto: Frida Wismar
Ingredienser
Spättarullader (4 portioner)
600 g spättafilé
250 g smör
1 kruka dill, finhackad
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Tillbehör
200 g haricots verts
200 g skalade räkor (kan uteslutas)
2 dl färsk riven pepparrot
Vintips!
Ett heltorrt vin från Bordeaux, ett glas chablis eller en riesling, är inte fel till det här.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvärme. Salta och peppra spättafiléerna och rulla ihop dem till rullader. Lägg rulladerna tätt i en ugnsform och häll över det skirade smöret. Strö över dillen och tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
Trimma bönorna. Koka upp lättsaltat vatten och koka bönorna i ca 3 minuter tills de är mjuka.
Lägg bönorna på fyra tallrikar och placera fisken bredvid. Ös över rikligt med smörspad från ugnsformen och toppa med räkor och pepparrot. Servera med kokt potatis.