Vårens stora mathögtid står för dörren! För att årets påskfirande ska bli extra smakfullt bjuder vi på en samling inspirerande recept från några av Sveriges främsta kockar. Fira med klassiker som ägg, lamm och lax – i nya former och med nytt sällskap.
Glada färger är också något som hör påskhelgen till! En smakfull dukning får du genom att blanda pastellnyanser med naturmaterial och skinande blankt stål. Tips på produkter som förgyller buffébordet hittar du längre ned på sidan.
Ägg i form av ägghalvor hör de stora högtiderna till. Men varför inte prova nya varianter av ägg i påsk? Pocherat ägg är otroligt gott och blir ett lyxigt inslag på brunch- eller frukostbordet.
Slutligen vill uppmärksamma en dag som lätt hamnar i skymundan under påskhelgen: Knivens dag, Skärtorsdagen! På Sundqvist firar vi denna högtid med två färska avsnitt av Globals knivskola, där proffskocken Thomas Sjögren tar sig an några påsktypiska råvaror.
I knivskolans första avsnitt visar Thomas hur du med rätt kniv och teknik blir en fena på att filéa lax.
I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff.
Mer generella knivtips får du av Kockarnas Kamp-vinnaren Edin Dzemat, som i ovanstående film berättar om sina absoluta måsten i köket.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.