Frida Ronge, ambassadör för Yaxellknivar, lär dig skiva sashimi av havsuer. Hon ger smarta tips och visar hur man napperar uer med hett vatten för att få en härlig textur på skinnet.
Ingredienser
2 st uerfiléer
1 bit pepparrot
250 g rädisor
½ dl dashi
½ dl japansk soja
Gör så här
Se till att uern är fjällad & har kvar skinnet. Stycka och putsa uer filén. Ta bort eventuella ben. Värm upp vatten till ca 90 C.
Vänd på filén och lägg på en duk. Nappera med vattnet tills skinnet drar ihop sig lite.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.