Gör så här
Koka upp 2 liter vatten med ättikan och 1 msk salt. Knäck upp äggen i varsin kopp. När vattnet kokar vispar i en cirkel så att det blir vattnet cirkulerar runt. Lägg i äggen, ett i taget genom att försiktigt hälla ner de. Låt sjuda i fem minuter. Lyft upp de i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper.
Hollandaise
Lägg äggulor och grädde i tjockbottnad kastrull, vispa över värme tills äggsmeten blir krämig, ca 65°. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder, späd med lite vatten om den för tjock.
Smaksätt med salt och pressad citron.
Stek brödet i smöret så de blir vackert ljusbruna.
Lägg en skiva skinka och ett pocherat ägg på varje bröd, slå över en generös sked med hollandaise och garnera med