Gör så här
Plocka ut och skala de fyra mest jämnstora morötterna. Lägg dem i en stekpanna med 200 gram smör, några timjankvistar och stek på låg värme i ca 2 timmar eller tills de är genombakade. Vänd ofta och ös morötterna med smör.
Ta fem morötter och pressa genom en råsaftcentrifug. Dela upp juicen i två kastruller.
Ge den ena ett snabbt uppkok och tillsätt lagerblad, hackad chili och skalet från en citron. Sila bort chilin och citronen från juicen, koka upp och montera sedan i det resterande smöret med visp eller stavmixer tills den tjocknar. Den får inte koka under tiden, då kommer den att spricka. Smaka av med lite salt.
Resterande juice reduceras till en sirapskonsistens. Skär en morot tunt i stavar, a la julienne, och vänd ner stavarna i reduktionen.
Koka ca två liter vatten med två matskedar ättika, ställ åt sidan. Vispa vattnet hårt tills det bildas en virvel, knäck då i ett ägg i taget och pochera i ca tre minuter. Lyft sedan upp ägget och gör likadant med resterande ägg.
Servera den långbakade moroten med morotsreduktionen, den smörade morotsjuicen och det pocherade ägget.