Filip Poon
Filip Poon läste naturvetenskap på gymnasiet och hade planer på att studera till läkare. Men när han insåg hur roligt det var att laga mat lades läkarplanerna åt sidan. Intresset för matlagning väcktes via Youtube. Filip satt timvis på kvällarna och tittade på klipp av Gordon Ramsay och Jamie Oliver. När han fått lite kött på benen började han experimentera hemma i föräldrarnas kök, vilket så småningom ledde till ansvar för veckans matsedel. Som 19-åring kvalade han in till Sveriges mästerkock – resten är historia.
När Filip deltog i Sveriges Mästerkock 2015 blev han inte bara en storfavorit hos tittarna, utan även hos juryn. En av hans rätter rörde juryn till tårar och jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd Filip jobb i direktsändning. Efter programmets slut började han att jobba på Markus restaurang Winterviken i Stockholm. Kort därefter blev Filip antagen till det regionala kocklaget Stockholm Culinary Team, ett lag som tog guld i OS 2016. Idag frilansar Filip och driver den snabbt växande matkanalen Filip Poon på Youtube. Han är en matinspiratör av rang som brinner för att inspirera människor att bli mer kreativa i köket. Som ambassadör för Benriner har Filip alltid en mandolin nära till hands när han lagar mat.