Ratatouille är inte bara en animerad film. Det är också en fransk maträtt med zucchini, aubergine och tomat som här presenteras med extra finess.
Den klassiska maträtten ratatouille serveras oftast som en gryta och är vanlig på franska landsbygden. I samband med att filmen med samma namn kom ut fick många upp ögonen för den mer eleganta formen av rätten, nämligen "confit byaldi". I videon visar Filip Poon hur du skapar en imponerande anrättning – med hjälp av några enkla knep och en sylvass mandolin.
Sätt ugnen på 100 grader. Blanchera och skala 4 tomater. Grilla paprikan i en belagd stekpanna, på grillen eller över en gasspis tills de är mjuka och skalet är svart. Lägg direkt i en plastpåse och låt vila. Skala bort det brända lagret och ta ut kärnhuset.
Lägg paprikan i en mixer. Tillsätt 2 tomater med skal, vitlök, rosmarin, gul lök, buljong, olivolja och salt och peppar. Mixa till en slät sås med relativt lös konsistens. Späd eventuellt med lite vatten.
Skär de skalade tomaterna i tunna skivor med en vass kniv. Använd sedan en mandolin för att skära zucchini och aubergine i cirka 2 mm tjocka skivor.
Lägg ett tunt lager sås i botten på en stor traktörpanna eller ugnsform. Placera de tunna grönsaksskivorna omlott i en ring längs med ytterkanten och arbeta dig inåt. Toppa med salt, peppar, olivolja och rosmarin. Täck med en formanpassad bit bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
Baka i 70 minuter med bakplåtspappret och därefter 20 minuter utan. Garnera med basilika vid servering och avnjut tillsammans med färskt bröd.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.