Äntligen kräftsäsong! Dags att plocka fram hattar och sångblad och stoppa kräftorna i grytan. Här hittar du recept och tips till årets skiva.
Havskräftor, insjökräftor eller flodkräftor. Oavsett vilken typ av kräftor du helst bjuder på är det viktigt att du serverar dem ihop med goda tillbehör. Testa gärna ett nytt recept i år! Vad sägs om matiga prästostmuffins eller en krispig sallad med fänkål och dill? Lite god dryck till det och så är middagen i hamn.
Låt årets kräftfest bli en fest att minnas!
FÄNKÅLSSALLAD
En god sallad är alltid rätt på buffébordet! Den här salladen passar särskilt bra till just kräftor, eftersom den innehåller klassiska skaldjurskompisar som fänkål, dill och citrus.
Västerbottensostpaj är ett vanligt inslag på kräftskivan. Om du vill förnya menyn kan du med fördel byta ut pajen mot Stefan Karlssons prästostmuffins. De kommer garanterat att göra succé hos gästerna.
En annan typ av tillbehör som förgyller kräftskivan är bra köksredskap. När du ska göra fänkålssallad är Benriners mandolin din bästa vän, på samma sätt som Scanpans Fusion 5-kastrull är oumbärlig när du ska göra brynt smör. Kräftorna kan du antingen servera på ett prydligt fat eller i en snygg ugnsform. Varför inte den kopparbelagda formen från Scanpan Maitre D’? Lägg gärna Globals kökssax i formen, som en liten extra hjälp till den som har svårt att knäcka klor. Om du vill förhöja middagsupplevelsen ytterligare ska du servera drycken i rätt glas. I Riedels breda sortiment finns glasmodeller för allt ifrån snaps, vin och öl till läsk och vatten.
Dryck till kräftskivan
Vilken är den bästa drycken till kräftor? Det är givetvis en smaksak, men om du tycker om vin är ett friskt och fruktigt vitt vin att föredra. Det hjälper till att balansera upp den höga sältan. Riesling är ett vin som passar utmärkt till skaldjur. Är du nyfiken på att veta mer om Riesling? I Druvspecifikt med Riedel får du en snabblektion av dryckesexperten Jens Dolk.
Om du är mer av en öldrickare kanske en ljus lager eller en veteöl kan vara ett alternativ? Båda ölsorterna är en bra match till kräftor! Allra godast blir det om du serverar ölen i ett glas med fot, eftersom det gör att drycken håller sig kall längre.
Augusti är här och så även kräftsäsongen. Men varför begränsa sig till endast kräftor? Våga rucka lite på traditionerna och ställ till med en skaldjursfest!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.