Sandra Mastio som vann Sveriges Mästerkock 2015 odlar mycket själv och tar tillvara på det mesta både i naturen och skafferiet. Här får ni ta del av hennes recept på en smarrig ramslökspesto.
Ingredienser
4 portioner
200 g ramslök
1 dl rostade pumpafrön
2 rivna klyftor vitlök
1 dl lagrad ost, t.ex. pecorino
Saft från 1/2 citron
1 tsk salt
0,5 dl kallt vatten
1 dl olivolja
Gör så här
Ös ner allt utom olivoljan i en mixer och kör tills allt är en krämig massa. Rör då ner olivoljan för hand. Mixa aldrig olivolja, det blir beskt och hemskt!
Ingefärspicklade kålrabbiblommor är något av en signaturrätt för Christin Kashou. Denna vackra mingelrätt bjöd hon på i finalen av Sveriges Mästerkock.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.