Louise Johansson
Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011 och Kockarnas kamp 2022 och är ensam om att ha segrat i båda tävlingarna. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i tv, arbetat som matstylist, utbildat sig till sommelier samt jobbat på finkrogar som Upperhouse, Familjen och VRÅ i Göteborg. Hon har även tävlat i finalen av Årets Kock tre gånger och har ett tredjepris från 2021 som bästa resultat.
Louises matlagning bygger på gröna råvaror i kombination med fisk, skaldjur och ost. Hennes devis är att maten ska vara enkel att tillaga, beredas på bra råvaror och – givetvis – smaka gott! Hon blev känd som "såsdrottningen" i Kockarnas kamp, efter att hon i duell efter duell visat hur en god sås ska slås. Som ambassadör för Zassenhaus har Louise alltid kryddkvarnarna nära till hands i köket och hon bjuder gärna på rätter med en välkryddad twist.