Behöver du middagsinspiration? I Youtubeserien ”Krydda din vardag” visar Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och Sveriges första Mästerkock, hur du enkelt twistar till olika vardagsrätter. I första avsnittet bjuder hon på tre läckra varianter av lax i paket.
Lax i paket med paprika & fetaost
Ingredienser
1 portion
1 portion lax, ca 170 g
½ röd spetspaprika (alt. vanlig paprika)
1 msk kapris
½ citron, saft och rivet skal
50 g fetaost
Salt
Svartpeppar, nymalen
1 msk olivolja
1 msk mynta, hackad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Halvera och kärna ur spetspaprikan. Lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg på lax, kapris, citronsaft, rivet citronskal och fetaost. Salta och peppra och ringa över olivolja.
Gör ett paket av pappret som sluter tätt runt laxen. Ugnsbaka i ungefär 15 minuter tills fisken är klar rakt igenom. Strö över hackad mynta vid servering.
Lax i paket med fänkål & sojabönor
Ingredienser
1 portion
1 portion lax, ca 170 g
1 dl fänkål, strimlad
1 dl sojabönor
½ dl salladslök, hackad
1 tsk kryddblandning av fänkål, kummin och anis, nymalen
Salt
3 citronskivor
1 msk rapsolja
1 msk dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Lägg fänkål, sojabönor och salladslök på ett bakplåtspapper. Lägg på lax och krydda med fänkål, kummin och anis. Salta, lägg på citronskivorna och ringla över olja.
Gör ett paket av pappret som sluter tätt runt laxen. Ugnsbaka i ungefär 15 minuter tills fisken är klar rakt igenom. Toppa med dill vid servering.
Lax i paket med kokosmjölk & röd curry
Ingredienser
1 portion
1 portion lax, ca 170 g
Broccolibuketter
Sockerärtor
½ dl cashewnötter
1 tsk ingefära, riven
1 tsk röd currypasta
½ lime, saft och rivet skal
½ tsk honung
1 dl kokosmjölk
Salt
½ dl thaibasilika, hackad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Blanda ingefära, röd currypasta, limesaft och limeskal, honung, kokosmjölk och salt i en skål.
Lägg broccolibuketter, sockerärtor och cashewnötter på ett bakplåtspapper. Lägg på laxen och häll över kokosmjölkblandningen.
Gör ett paket av pappret som sluter tätt runt laxen. Ugnsbaka i ungefär 15 minuter tills fisken är klar rakt igenom. Strö över hackad thaibasilika vid servering.
Vill du bli en fena på att filéa? I första avsnittet av Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du filéar och portionerar hel lax.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.