Behöver du middagsinspiration? I Youtubeserien ”Krydda din vardag” visar Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och Sveriges första Mästerkock, hur du enkelt twistar till olika vardagsrätter. I sista avsnittet bjuder hon på bakad potatis med tre härligt kryddiga fyllningar.
Gör ett kryss i varje potatis och placera dem på varsitt folieark. Häll över olivolja och paketera potatisarna i folien.
Ugnsbaka foliepaketen med kryssen vända uppåt tills potatisarna är helt mjuka rakt igenom. Det tar ungefär 45 minuter.
Bakpotatis med kantareller & bacon
Ingredienser
4 portioner
4 bakade potatisar
2 msk rapsolja, till stekning
200 g kantareller
1 pkt bacon, strimlad
1 dl salladslök, hackad
2 tsk färsk rosmarin, finhackad
1 dl crème fraiche
2 dl vällagrad prästost, riven (spara ½ dl till gratinering)
Salt
Svartpeppar, nymalen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs kantarellerna på medelvärme tills vattnet dunstar. Tillsätt bacon och stek i ytterligare cirka 5 minuter tills både svampen och baconen har blivit krispiga. Ställ åt sidan.
Gröp ur potatisarna i en skål. Blanda i resterande ingredienser och vänd runt. Louise använder Zassenhaus Münchenkvarnar till kryddorna. Fyll potatisarna med svamp- och baconblandningen och toppa med lite mer ost.
Låt potatisarna gratinera i ugn, cirka 15 minuter. Klart för servering!
Bakpotatis med getost & valnötter
Ingredienser
4 portioner
4 bakade sötpotatisar
1 dl färsk basilika, grovhackad
2 msk olivolja
Salt
Rosépeppar, nymalen
150 g getost
1 ½ dl valnötter, grovhackade
2 tsk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gröp ur potatisarna i en skål. Blanda i basilika, olja, salt och rosépeppar. Louise använder Zassenhaus Münchenkvarn till saltet och Hamburgkvarn till rosépepparn. Smula i osten och vänd runt. Fyll potatisarna med getoströran, lägg på hackade valnötter och ringla till sist över flytande honung.
Låt potatisarna gratinera i ugn tills nötterna är gyllenbruna, cirka 15 minuter. Toppa gärna med färsk basilika vid servering.
Bakpotatis med majs & avokado
Ingredienser
4 portioner
4 bakade potatisar
1 burk majs, avrunnen (140 g)
1 pkt konserverade kidneybönor (115 g)
2 tsk kryddblandning av torkad vitlök och chiliflakes, nymalen
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
Salt
1 avokado, grovhackad
2 dl cheddarost (spara ½ dl till gratinering)
2 tomater, finhackade
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gröp ur potatisarna i en skål. Blanda i majskorn, bönor, kryddblandningen av vitlök och chiliflakes, paprikapulver, spiskummin och salt. Louise använder Zassenhaus Hamburgkvarn till kryddblandningen och Münchenkvarn till saltet. Vänd slutligen i grovhackad avokado och cheddarost.
Fyll potatisarna med majs- och avokadoröran. Strö över lite mer ost.
Låt potatisarna gratinera i ugn cirka 15 minuter. Toppa med hackad tomat vid servering.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.