Letar du efter inspiration till nyårsmenyn? Slå på stort i år och bjud på en lyxig hummermiddag. Vi ger dig recepten och redskapen för att lyckas.
Inget riktigt nyårsfirande utan hummer! Hummer passar lika bra till förrätt som huvudrätt och kan kokas, stekas, gratineras eller hackas ner i en god röra. Allra godast blir det om du väljer färsk hummer. Här nedan hittar du tre festliga hummerrecept samt tips på hur du tar hand om hummern på bästa sätt.
Ett smakfullt nyår önskar vi på Sundqvist!
SURF N’ TURF TACOS
Surf 'n' turf är en huvudrätt som kombinerar skaldjur och rött kött. Proffskocken Robert Sandberg har gjort en smarrig variant med hummer och oxfilé som serveras i tacoskal. En favorit för hela familjen!
Gratinerad hummer till nyår är en klassiker. Johan Backéus, Årets Kock 2017, bjuder på ett recept med läckra ingredienser som grädde, vitlök, vitt vin och persilja. Vi lovar – den här hummern kommer att göra succé!
Gillar du krämiga röror? Då kommer du att älska lobster rolls. Här hackas hummern ner i en syrlig majonnäs och serveras i ett frasigt korvbröd. Perfekt som förrätt eller tilltugg till nyårsmiddagen!
Känns det knivigt att laga hummer? I Globals knivskola delar Johan Backéus med sig av sina bästa hummertips. Dels visar han hur du dödar en levande hummer på ett skonsamt vis, dels visar han hur du förbereder hummern inför gratinering och delar upp den när den är kokt.
Nyårsmiddagen ska bjuda på det lilla extra och för att sätta lite guldkant på middagen kan du låta dig inspireras av goda recept från några av Sveriges främsta kockar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.