Gratinerad hummer är det självklara valet när det vankas festmiddag! Nedan följer ett recept på en vinnande hummer av Johan Backéus, Årets Kock 2017, som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Ingredienser
Gratinerad hummer (1 portion)
1 st hummer
1 st schalottenlök
1 dl vitt vin
1 st vitlöksklyfta
1 st knippe persilja
50 g smör
3 dl grädde
30 g god smakrik ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Sautera i lite smör tills löken har mjuknat. Tillsätt vinet och reducera till hälften, gör sedan likadant med grädden. Tillsätt ost och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Fyll hummern och gratinera i ugn, ca 10-15 minuter beroende på hummerns storlek.
SÅ DELAR DU HUMMERN
Allra godast blir det om du väljer färsk hummer. I Globals knivskola visar Johan hur du avlivar hummern på ett skonsamt vis samt hur du delar den inför gratinering.
Tryffelmajonnäs är ett lyxigt tillbehör som passar till såväl råa grönsaker som stekt kött och hummer. Bakom receptet står Nobelkocken Andreas Hedlund.
Pilgrimsmussla är en riktig delikatess, men det är något av en konst att steka musslorna på rätt sätt. Temperaturen ska vara hög och tillagningstiden kort.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.