Flaggan i topp! Imorgon är det Sveriges nationaldag. Vad passar bättre än att fira dagen med en lyxig brunch ute i det gröna?
6 juni har blivit svenskarnas picknickhögtid. Allra helst spenderar vi dagen på en filt i solen tillsammans med goda vänner och en packad picknickkorg. Här hittar du tips på härliga rätter och prylar att fylla korgen med.
Ut och njut. Lediga dagar är till för att firas!
Porchetta Sandwich
Mat som kan förberedas i förväg är bra picknickmat. Köttet till denna italienska lyxmacka kräver några timmar i ugnen, men det går jättebra att tillaga det dagen innan för att spara tid på Nationaldagen.
Vinflaskan har sin givna plats i picknickkorgen, men underskatta inte en fräsch alkoholfri drink. Testa gärna vårt recept på Aqua fresca. Ingredienserna i drycken kan variera. Vi har valt skalad gurka, äpple, mynta och lime som smaksättare.
Med färska grönsaker och sommarens smaker är det lätt att lyckas med picknicken. Ibland är det enkla det stora. Denna krispiga sallad går hem hos både stora och små – full av nyttigheter och otroligt god!
Fundera på om det är något som ska fixas på plats. Kanske en melon eller några jordgubbar som ska skäras i bitar? Då kan det vara bra att ta med en vass kniv och en skärbräda. Förslagsvis en kockkniv modell mindre och en skärbräda i plast. Om du har tänkt att servera ost till vinet kan det även vara läge att packa ner en ostkniv.
Glöm inte att kyla all dryck ordentligt innan du ger dig ut i solskenet. Förvarar du vinet i en vinkylare kan du njuta av svalkande dryck under hela brunchen. Ta även med riktiga vinglas, så gör du både dig själv och miljön en tjänst. Riedels O-glas är det självklara valet när det vankas picknick, eftersom avsaknaden av stam gör dem mindre ömtåliga. Slutligen, släng i en wine stopper eller två i picknickkorgen. På så vis kan du spara överbliven dryck till ett senare tillfälle.
Druvspecifikt med riedel – Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc är ett trevligt picknickvin, som passar till såväl primörsallad som krämiga ostar. Vill du veta mer om det populära vita vinet? I Druvspecifikt med Riedel får du en snabblektion av dryckesexperten Jens Dolk.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.