Vad vore våren utan bufféer? Mors dag, student, trädgårdsfest. Det finns oändligt många anledningar att samla släkt och vänner och ställa till med kalas.
En middag med plockmat är ett härligt sätt att umgås. Om vädret tillåter finns det inget mer stämningsfullt än att bjuda in till fest på bakgården eller i trädgården. Vi har samlat inspiration från världens alla hörn och kokat ner det till några enkla recept och produkttips.
Välkomna våren till buffébordet!
Sötpotatischips
Goda snacks är ett måste på buffébordet. Våga prova ett nytt recept! Klara Linds sötpotatischips är en favorit som garanterat kommer att gå hem hos gästerna. Chipsen fungerar lika bra till middagen som till fördrinken. Servera gärna med en fräsch tomatsalsa eller guacamole.
Yakitori är en populär japansk rätt som är perfekt att bjuda många på. Marinaden kan förberedas i förväg och du väljer själv om du vill tillaga grillspetten i ugnen eller på grillen. Ingredienserna kan varieras, men en klassisk kombo är kycklinglårfilé och vårlök.
När vi hör vårprimörer tänker vi ofta på grönsaker som sparris, knipplök, sockerärter och morötter. Men det går också att njuta av färsk, lokalodlad aubergine den här tiden på året. Ugnsrostad aubergine är en underbar bjudrätt som både ger buffébordet färg och en varm doft av Medelhavet.
Festens godaste drink heter Watermelon Bellini. Det bästa av allt är att den endast innehåller två ingredienser: vattenmelon och champagne. Om du vill ha en alkoholfri variant till minglet kan du enkelt byta ut champagnen mot cider.
När du bunkrar upp skafferiet med goda råvaror, tänk på att samtidigt se över knivsamlingen. Vassa knivar a och o när det vankas buffé. Ett Globalset med en kockkniv, en grönsakshacka och en liten skalkniv räcker långt. Då kan du ta dig an allt från vattenmelonen till vitlöksklyftorna. Se bara till att skära på ett underlag som är skonsamt mot kniven, som till exempel Globals träskärbräda eller en skärbräda i mjuk plast.
Duka med rejäla stekbestick och glas som gör drycken rättvisa. Om du serverar Bellini som fördrink är Riedels Champagneglas ett glasklart val. Med sin särpräglade design förhöjer de både smaken av drycken och festkänslan. Glöm inte att lägga övrig dryck på kylning innan middagen. En ishink från Pulltex är perfekt för ändamålet och blir dessutom en härlig färgklick på buffébordet. Skulle det bli en riktigt bubblig kväll kan du även ta hjälp av Pulltex smarta färgkoder. Du fäster dem enkelt runt vinglasens stam och hjälper på så vis gästerna att hålla reda vilket glas som är deras.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.