Lär dig att pochera ägg som proffskocken Thomas Sjögren! I videon visar han hur du knäcker koden till det perfekta ägget.
När du pocherar ett ägg i sjudande vatten lägger sig gulan som i en liten ficka. Ordet pochera kommer från franskans ”poche” som betyder just ficka. Tekniken kan verka klurig, men så länge du följer Thomas tips är det lätt att lyckas med ditt ägg.
Gör så här
Knäck ett ägg i en skål med lika delar vatten och ättika. Låt det ligga där ca 1 minut, så att det bildas en hinna runt ägget.
Värm rikligt med vatten i en gryta. När vattnet börjar att koka, rör runt vattnet med en slev tills det bildas en virvel i vattnet. Lägg i ägget, bromsa farten på virveln och sänk värmen på plattan. Låt det sjuda ca 4 minuter.
Lyft upp ägget och servera omgående. Du kan exempelvis använda det som topping till Eggs Benedict.
Ägg med extra allt
Varför inte bjuda på Eggs Royale till brunch? Det är en variant av Eggs Benedict med kallrökt lax i stället för skinka eller bacon. Thomas recept har även gröna inslag i form av sauterad spenat och smörgåskrasse.
Gör något nytt till helgfrukosten! Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson bjuder på ett recept med pocherat ägg, jordärtskocka och ostronskivling på surdegsbröd.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.