Fransk omelett är en favorit till helgfrukosten eller brunchen! Ofta serveras omeletten tillsammans med en fyllning eller stuvning. Thomas Sjögren, vinnare av Årets Kock 2015 och Kockarnas kamp 2018, bjuder här på en lite fräschare variant med snabbstekt babyspenat och silverlök.
Ingredienser
Omelett (1 portion)
2–3 st ägg
Vatten
En klick smör
Salt
Svartpeppar
Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel.
Smält smör på medeltemperatur i en belagd stekpanna. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.
Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.
SÅ LYCKAS DU MED OMELETTEN
En klassisk fransk omelett är krämig inuti, precis som en äggröra, men har en utsida som är slät och gyllengul. Känns det svårt att få till? I Välstekt med Scanpan delar Thomas Sjögren med sig av sina bästa stektips. Han visar också hur du lyckas frukostägget och äggröran.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.