Sugen på att laga något nytt i påsk? Låt en laxrätt sätta färg på buffébordet! Vi ger dig tre läckra laxar av tre kända kockar.
Ugnsbakad, rökt och gravad… Lax är ett givet inslag på påskbuffén. Våga variera laxen och testa en ny smaksättning i år! Här har vi samlat några inspirerande recept från våra ambassadörer, några av Sveriges främsta kockar. Njut av påsklax i ny kostym – och med ett matchade vin i glaset.
Med önskan om en god & glad påsk!
LAXCARPACCIO MED ROSÉPEPPAR
Från Louise Johansson kommer ett lyxigt recept på laxcarpaccio. Välj själv om du vill servera carpaccion som en del av en buffé eller som en fristående förrätt. Louise har använt rosépeppar och granatäpple som smaksättning, vilket ger rätten en härligt blommig ton som passar perfekt i påsk.
TILL RECEPTET
SOJAGRAVAD LAX
Gravlax med hovmästarsås i alla ära – men vi föredrar Frida Ronges moderna tolkning. I det här receptet lyfter hon laxen med en marinad gjord på soja, mirin och sesamolja. Till det serverar hon en fräsch kålsallad och en gravlaxsås med en hint av miso. Ett måste för dig som gillar japanskt!
TILL RECEPTET
EGGS ROYALE
Är ägg och kallrökt lax dina påskfavoriter? Då kommer du att älska Thomas Sjögrens Eggs Royale. Det är en rätt som vanligtvis serveras som brunch, men den kan även fungera som en smakfull inledning på påskmiddagen. Gör som Thomas och toppa med grönt för en extra vårig känsla!
TILL RECEPTET
Vin till lax?
Vilket är egentligen det bästa påskvinet? Vi har bett vinexperten och ambassadören Jens Dolk om tips på dryck till lax och andra påskrätter.
Till vintipsen