Presenteras av: 
Lax, aborre, sill... vilket vin passar till? Vi hjälper dig para ihop rätt vin med rätt fisksort.
"Det ska vara vitt vin till fisk!". Det har du säkert hört flertalet gånger. Och det stämmer – oftast. Men vilken fisksort du planerar att äta har en stor roll i valet av vin. Så hur ska du tänka? Ta hjälp av vår snabbguide och hitta den perfekta kombinationen för din favoritfirre!
sej ♥ CHardonnay
Sej - som är en mager fisk - gör sig fint till ett druvigt och blommigt vin. En fatlagrad chardonnay är därför ett alldeles ypperligt val.
Glas: Riedels Chardonnayglas
LAX ♥ ROSÉ
Vankas det fet fisk som till exempel lax – varför inte testa ett friskt och bärigt rosé? En kombination som får smaklökarna att sjunga!
Glas: Riedels Roséglas
TONFISK ♥ PINOT NOIR
Tonfiskens röda kött är mycket smakrikt, något som passar utmärkt till vissa röda vinsorter. Vårt tips? En bärig och fruktig pinot noir!
Glas: Riedels glas för Pinot Noir
ABBORRE ♥ SAUVIGNON BLANC
Ett friskt och fruktigt vin passar fint till abborre, gärna med lite örtighet. Så varför inte testa en sauvignon blanc till fisken nästa gång? En toppenkombo!
Glas: Riedels glas för Sauvignon Blanc
SILL ♥ RIESLING
När vi äter sill i Sverige är fisken oftast inlagd, på ett eller annat sätt. Därför finner sillen sin bästa vinkombo i en druvig och blommig riesling som balanserar smakerna.
Glas: Riedels Rieslingglas