Gör så här
Sås: Skär rotfrukterna och löken i centimeterstora bitar. Fräs rotfrukter, lök, timjan och socker. Häll i vin, vatten och kalvfond och koka utan lock tills hälften kvarstår. Sila av såsen, rör i resterande smör och krydda med salt och nymald peppar. Ställ åt sidan.
Puré: Skär jordärtskockorna i 2 centimeter bitar. Finhacka schalottenlökarna. Stek skockor och lök i smör så att de får lite färg. Häll i kycklingfond, grädde och mjölk och koka mjuka under lock. Mixa till en slät puré och smaka av med crème fraiche, krydda med salt och nymald peppar. Passera krämen så den blir helt slät.
Torsk: Strimla fläsket och halvera champinjonerna. Stek fläsk och champinjoner tills fläsket är knaprigt. Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra med fint nymald peppar. Stek fisken i cirka 4 minuter på varje sida. Ös smöret över fisken medan du steker. Lägg lite jordärtskockspuré och en fiskbit på varje tallrik. Toppa med champinjonfräs och ringla över lite sås. Garnera med gulbetor.