Zassenhaus kvarnar har ett rykte kring sig, ett rykte om att de klarar att krossa grus. För att stilla nyfikenheten på om detta stämmer bad vi kocken Louise Johansson att ge det ett försök. Vi hämtade grus, en Zassenhaus München och satte igång. Resultatet ser du i videon!
Sedan 1867 har det tyska varumärket Zassenhaus tillverkat salt- och pepparkvarnar av högsta kvalitet. Idag är de en av världens bästa kvarntillverkare och är högt prisade för sina slitstarka, härdade keramiska malverk. Keramiska malverk rostar inte, till skillnad från malverk i stål, och är det näst hårdaste materialet efter diamant. Men slitstark är ordet vi tagit fasta på just för den här gången. Som tidigare nämnt ryktas det alltså att en kvarn från Zassenhaus är så starkt att det klarar av att mala grus, vilket är betydligt hårdare än salt- och pepparkorn som de är avsedda för.
Spoiler alert – det går att mala grus med dem! Malverket tog minimalt med skada i vårt test, och utan att ta i allt för hårt kunde Louise mala gruset även på den finaste inställningen. Om du använder din salt- eller pepparkvarn från Zassenhaus till vanliga kryddor kommer du aldrig att komma i närheten av slitaget som gruset orsakade heller, och skulle det hända något så har kvarnarnas malverk garanti i hela 25 år.
Ta hand om kvarnen
Nu när vi bevisat att det går att mala grus i kvarnen, så råder vi dig att hålla dig till kryddor och salt. En bra salt- eller pepparkvarn är med dig länge och den är värd att pysslas om då och då. Här visar vi bland annat hur du monterar isär den, rengör den och annat som kan vara bra att tänka på.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.