Magnus Johansson är Sveriges mest kända konditor som bland annat ansvarat för Nobeldesserten i 10 år, varit med när Svenska Kocklandslaget vunnit OS och gjort desserten på Hans Majestät Konungens 60-årsfest.
Magnus är också den drivande kraften bakom storsuccén Chokladfestivalen i Stockholm som i år firar tio år. Det var efter att Magnus besökt chokladfestivalen i Paris som han och Tony Olsson bestämde sig för att göra en liknande festival i Stockholm. På Nordiska museet kan alla chokladälskare, en helg i mitten av oktober, träffas och frossa i choklad.
Vi besökte Magnus på hans relativt nyöppnade bageri, Magnus Johansson Bageri & konditori i Stockholm. Han berättar att han redan som 15-åring visste att han ville bli konditor. En trappa upp ligger en matstudio där man kan gå kurs och lära sig att baka eller skapa fantastiska desserter. Studion kan också bokas för mingelkalas med goda tilltugg eller hyras av företag för skräddarsydda kurser eller som välutrustad studio för provlagning och matfotografering.
Magnus eget favoritbakverk är mazarin och när han får frågan om sockerdebatten, att socker är farligt, svarar han att den är ganska larvig.
- Dricker jag för mycket sprit varje dag är inte det bra heller, måttlighet och njutfullhet tycker jag är bra, säger Magnus.
Magnus har gjort det som många drömmer om men det finns ändå en dröm till att uppfylla, nämligen Coupe de mounde i Lyon, världsmästerskap för konditorer.