Nu är det nära. Det där ögonblicket som har varit Tommys fokus långt innan han vann Bocuse d´Or Europé i maj 2014. Den stora finalen i det som kallas mattävlingarnas VM för enskilda kockar går av stapeln den 27-28 januari i Lyon och för Tommy är siktet är ställt på guld.
För Tommy innebär inte ledighet och avslappning energi, det är snarare att möta och ta sig igenom motgångar som ger honom styrka att ladda om och våga sig på nya satsningar. Antal semesterdagar har därför varit få de senaste åren och i somras hade stjärnkocken första sammanhängande semester sedan 2006. Sommarens ledighet föranleddes av en stor händelse i Tommys liv, Malin och Tommy bytte ringar med varandra inför 130 gäster. Festligheterna ägde rum på Julitas Värdshus och inte mindre än sex kockar stod för menyn.
Efter sommaren har det varit stenhård träning inför Bocuse d´Or som har gällt och till sin hjälp har han den unga talangen Albin Edberg som commis (kockbiträde) och den erfarna Jonas Dahlbom som coach. Tommy förstår vikten av ett bra team och har valt sina partners noga. Att ha rätt redskap, som presterar på topp i pressade situationer är också en självklarhet för Tommy som har en lång historia med produkter från både Scanpan och Global. Under hösten och vintern har träningsdagarna varit många och långa, förberedelserna är minutiösa, och teamet är laddat för att plocka hem den där guldmedaljen som Tommy har drömt om sedan han såg Mattias Dahlgren ta hem guldet 1997.
På den tiden praktiserade Tommy på Mattias restaurang Bon Lloc och han kämpade hårt för att bli bättre och få nya perspektiv. Att sträva efter att utvecklas och förbättras har Tommy aldrig slutat göra. Krydda det med en nypa målmedvetenhet och en rejäl näve vinnarskalle så har du receptet för en stjärnkock som är favorittippad i världens mest prestigefyllda matlagningstävling, Bocuse d´Or.