Den professionella matlagningen har väldigt hög nivå i Sverige och vi på Sundqvist vill vara med och jobba för att kockar ska utvecklas och för att intresset för ”riktig matlagning” ska bli större samt för att kockyrkets status ska höjas. Därför sponsrar vi kocklag och tävlingar som Årets Kock, Bocuse d’Or, Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorkocklandslaget, Svenska Konditorlandslaget samt regionala lag och ungdomstävlingar.
I förra veckan inför Culinary Team West of Swedens träningshelg i Uddevalla passade de på att komma till oss på Sundqvist för att vässa sina knivkunskaper.
Daniel Sundqvist höll en sliputbildning som blev uppskattad och var lärorik. Laget består av 16 killar och en tjej. Emilia hade lagat en underbar pulled pork med egenbakat tunnbröd och goda sallader som laget bjöd på.
Culinary Team West of Sweden är ett regionalt kocklag som bildades 2002 och som innefattar Västra Götalands län samt Halland och ägs av Svenska Kockars Förening Väst. Syftet med laget är, förutom att tävla i matlagning, att stärka yrkets status samt höja kunskapsnivån hos lagmedlemmarna och samtidigt locka fler ungdomar att satsa på kock- kallskänks och konditoryrket.
Unga kockar och konditorer från regionen får möjlighet att utveckla lokala mattraditioner med närproducerade och ekologiska råvaror.
De är med och lyfter fram Västsverige som ett område med råvaror av högsta kvalitet både i Sverige och internationellt bl.a. genom att synas vid pressvisningar, middagar, öppna träningar samt givetvis tävlingar. Nästa tävling som är EM går av stapel i Luxemburg i oktober 2014. Vi på Sundqvist hejar stolt på och håller tummarna för framtida topplaceringar!