Maj = rabarbertider! Ta vara på försommarens syrliga skörd genom att göra en läcker dessert eller drink.
I början av säsongen smakar rabarbern som allra bäst. Så ta tillfället i akt och njut av de rödgröna stjälkarna nu när de är som mest spröda. Vi tipsar om fyra dessert- och drinkrecept med den läckra rabarbern i fokus. Vad sägs om en söt mandelkaka med brynt smör eller en frisk och fräsch GT?
Njut av försommarens syrliga smaker!
Fyra underbara rabarber
Grillade Rabarber
På jakt efter en festlig dessert till grillkvällen? Då är det grillade rabarber du ska bjuda på! En läcker efterrätt med inslag av vanilj och citron som garanterar imponerar på middagsgästerna.
Till receptet
Mandelkaka med rabarber
Den ultimata picknick-desserten! Ludwig Tjörnemos mandelkaka med brynt smör, rabarberkompott och färskostgrädde bjuder på säsongens bästa smaker.
Till receptet
Rabarbergalett
Klassisk rabarberpaj i all ära, men ibland är det roligt att prova något nytt. Så varför inte testa att baka franska rabarbergaletter? Spröda, små pajer med smak av mandel och kardemumma. Himmelskt goda!
Till receptet
Rabarber Gin & Tonic
Färsk rabarber är gott att addera i det mesta – inte minst i en frisk och fräsch drink. I det här drinkreceptet har vi använt oss av rabarbersirap för att sätta smak på den klassiska GT:n. Otroligt gott!
Till receptet
PRYLPLOCK
Är köket redo för dina syrliga stordåd? Innan du sätter igång med galetten eller GT:n är det viktigt att se över prylarna hemma i skåpen. För alla rabarberälskare är exempelvis en bra skalare och en vass kockkniv två måsten att ha nära till hands. Komplettera med en stabil skärbräda, gärna i ett tåligt material. Är det saft, sylt, sirap eller kompott som står på menyn? Då gör du rätt i att investera i en rostfri kastrull av hög kvalitet. Om rabarbern i stället ska grillas eller stekas är en nätt och smidig kockpincett din bästa vän. Sist men inte minst – ett par läckra ginglas att servera rabarberdrinken i. Klappat och klart!