Det finns ingenting som smakar så mycket sommar som rabarber och grillat. Här är en supersmarrig efterrätt på rabarber som tillagas på grillen. Kan det bli somrigare?
På sommaren går grillen varm för det mesta. Passa på att använda glöden även till den avslutande delen av middagen. Med detta recept från Culinary Team West of Sweden, Göteborgs regionala kocklag, kommer du garanterat att imponera på gästerna vid nästa middagsbjudning!
Ingredienser
200 g rabarber
2 dl vatten
1 dl socker
½ vaniljstång
½ citron, zest och juice
Gör så här
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarber, citronzest och -juice. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i även dem.
Sjud en minut och ställ sedan åt sidan. Låt rabarbern ligga en stund i lagen, gärna i kyl över natt.
Ta upp rabarbern ur lagen och låt droppa av i ett durkslag.
Grilla sedan direkt på gallret i ett par minuter. Servera rabarberna varma med vaniljglass och krossade maränger.