Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg
Presenteras av:
En Chirashi Sushi – med nordiska smaker! I vår sushiskola visar kocken Frida Rongehur hon gör en japansk klassiker med typiskt nordiska råvaror.
Färska räkor, pepparrot, gröna ärtor, dill och ett sojamarinerat ägg – i en skål tillsammans med traditionella japanska smaker och svart ris. Frida Ronge visar att det är enkelt att laga spännande och riktigt god mat.
INGREDIENSER
Nordisk sushibowl
(2 portioner)
3 dl kokt råris eller svart ris
200 g skalade räkor
2 dl gröna ärtor
2 msk riven pepparrot
2 sojamarinerade ägg, se recept nedan
2 msk kålrotsgari
2 msk furikake, alternativt rostade sesamfrön
Några kvistar dill eller myntablad
Dressing
0,5 dl japansk soja
0,5 msk riven ingefära
1 pressad lime
0,5 tsk sesamolja
1 schalottenlök, finhackad
GÖR SÅ HÄR
Bowl
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Lägg riset i en djup skål. Dela äggen och lägg tillsammans med resten av ingredienserna i två skålar. Riv över färsk pepparrot och toppa med sesamfrön.
Dressing
Hacka schalottenlöken och riv ingefäran. Blanda sedan alla ingredienserna i en skål.
Sojamarinerade ägg
Koka normalstora ägg 6,5 minut. Spola äggen i kallt vatten och skala dem. Blanda mirin, soja och vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera 24 timmar.
Tips!
Om du vill göra fler ägg än vad du tänkt äta samma dag kan du addera ca 5 dl vatten efter 24 timmar i marinaden. Då håller äggen längre och blir inte för salta.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.