Presenteras av:
En fräsch och krispig sallad slår aldrig fel. Särskilt inte om den serveras i form av små, delikata salladsknyten med gravad lax eller rostbiff. Ludwig Tjörnemos våriga recept passar perfekt till en lunch ute i det gröna!
INGREDIENSER
Salladsknyten (8 stycken)
8 skivor rostbiff eller lax
1 nypa salt
1 nypa socker
1 knippe gräslök
1 dl majonnäs
1 citron
2 st röda äpplen
0,5 st gurka
8 st gemsalladsblad
1 knippe persilja
1 knippe dill
Gör så här
Skiva laxen tunt. Strö över en nypa salt, en nypa socker och grava laxen i minst 5 minuter.
Hacka gräslök och blanda tillsammans med majonnäs, rivet citronskal och citronjuice. Tärna äpple och gurka.
Ta ett salladsblad och addera en klick av majonnäsröran. Lägg på några skivor lax eller rostbiff. Toppa med tärnad gurka och äpple. Garnera med lite persilja, dill och nymalen svartpeppar. Servera!