Presenteras av:
Är du på jakt efter en rätt som går i vårens tecken? Då ska du testa Ludwig Tjörnemos sparrissoppa med ramslök och ärtor. Det är en frisk och fräsch soppa som serveras kall – perfekt till utomhuspicknicken!
INGREDIENSER
Sparrissoppa (2 portioner)
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
4–5 st vita sparrisar
2 msk färskpressad citronjuice
6 dl grädde
Salt
Topping
Vita sparrisar
Ramslök
Sockerärtor
Rapsolja
Gör så här
Soppa
Skala sparrisen och finhacka löken. Fräs tillsammans i en kastrull. Häll över vin och låt koka några minuter. Tillsätt grädde och koka tills sparrisen mjuknat. Mixa till en slät soppa. Smaka av med citronjuice och låt svalna. Häll upp på flaska.
Topping
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala sparrisen och koka tills den mjuknat. Hacka i jämnstora bitar. Finhacka ramslök och lägg i en skål tillsammans med ärtorna. Addera sparrisen och blanda runt. Avsluta med att ringla över kallpressad rapsolja. Strö över soppan. Färdig att servera!