Gör så här
Sätt ugnen på 230 grader.
Kärna ur pumpan och skär den i 5 cm stora bitar. Spara fröna till garnering. Skala sötpotatisen och skär den i 5 cm stora bitar.
Lägg pumpan, sötpotatisen och vitlöksklyftorna i en ugnsform eller på en bakplåt. Ringla över 2 matskedar olivolja och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen tills pumpan och sötpotatisen är mjuka, ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden. Låt svalna och skala sedan pumpabitarna.
Hetta upp 1 msk olivolja på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och bryn tills de mjuknat. Tillsätt miso och grönsaksbuljong och rör om tills misopastan är upplöst. Tillsätt pumpan och sötpotatisen och låt sjuda i 15 minuter. Sänk värmen om det behövs. Soppan ska sjuda, inte koka.
Rosta undertiden pumpafrön i en torr panna, ca 3-4 minuter, och ställ åt sidan.
Mixa soppan slät med en stavmixer, eller i omgångar i en blender eller matberedare. Garnera med salladslök, lite shichimi togarashi (eller chiliflakes) och rostade pumpafrön.