På vänsterarmen har han barnens namn, en döskalle och ett svartvitt porträtt av morfar. Högerarmen är mer färgglad och har ett genomgående mattema. Här finns citrusfrukter, tabasco, vitlök – och snart två Globalknivar.
Björn Rydström är kock och driver företaget Änglamat Catering i Kalmar. Redan som liten visste han att han ville arbeta som kock och inspirerades mycket av sin morfars matlagning. Han brinner för lokalproducerat, närproducerat och ekologiska råvaror.
Det är också viktigt för Björn att arbeta med bra knivar och det är tydligt att Globalkniven är hans absoluta favorit. På högerarmen har han tatuerat in kockkniven G-2 bredvid en flaska tabasco och två chilifrukter.
– Jag är riktigt såld på Global. Jag tycker att det är en underbar kniv, säger Björn.
Och kärlekssagan fortsätter. Under vårt besök i Kalmar får vi följa med till broderns tatueringsstudio, där Björn förevigar den nya kniven Global SAI på överarmen.
När man går in till Muhréns sliperi tar man ett rejält kliv tillbaka i tiden, faktiskt till 1949 då Karl Muhrén började slipa knivar på Ahlströmergatan i Göteborg.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.