Presenteras av:
Krydda din vardag med ett nytt pastarecept! Här är en variant på den trendiga rätten cacio e pepe. Bakom receptet står Zassenhaus ambassadör Louise Johansson.
Cacio e pepe betyder kort och gott ”ost och peppar” på italienska. Det är en rätt som endast består av tre ingredienser: pasta, ost och nymalen svartpeppar. Louises bästa tips är att välja den grövsta inställningen på kvarnen när du kryddar. Det gör att pepparkornen, tillsammans med osten, nästan uppfattas som peppriga nötter.
INGREDIENSER
Cacio e pepe (4 portioner)
300 g bucatini (alt. spagetti), torkad
1 msk salt
150 g pecorinoost (alt. Wrångebäck, gruyère, comté)
2 dl kokvatten från pastan
2 tsk svartpeppar, nymalen
Gör så här
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av, men spara pastavattnet.
Finriv osten. Spara ca 1 deciliter till servering och lägg resten i en skål. Tillsätt 1 deciliter av pastavattnet i ostskålen och rör till en krämig konsistens.
Koka upp ca 1 deciliter pastavatten tillsammans med svartpeppar i en stekpanna. Häll i pastan och koka 1 minut. Dra av pannan från värmen och tillsätt ostkrämen. Värm försiktigt ytterligare 1 minut, tills såsen binder ihop med pastan. Det är viktigt att det inte kokar, då kan såsen bli grynig.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Toppa med mer ost och nymalen svartpeppar.