Presenteras av:
En vegetarisk vardagspasta med få ingredienser som går snabbt att göra, det bör alla ha ett favoritrecept på! Den här citronpastan är enkel att laga och får syra och fräshör från citrusen och crème fraîche.
Pasta a limone är ett perfekt exempel på när pasta kan kännas krämig och lätt på samma gång. Dessutom innehåller den ingredienser som många av oss ofta redan har hemma, och går riktigt snabbt att göra. Snåla inte på varven med peppar- och saltkvarnen bara, det gör all skillnad.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Pasta a limone
Spagetti för fyra personer
2 citroner, skal från båda och 2 msk saft
100 g parmesan
2 dl crème fraîche
50 g rucola
Pastavatten
Salt & peppar
Gör så här
Koka pastan al dente. Tvätta och finriv under tiden skalet av båda citronerna. Pressa ur 2 msk citronsaft ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.
Riv parmesanosten grovt, grovhacka rucolan och lägg ner det i skålen.
Häll av och skölj den färdigkokta pastan i ett durkslag, men spara minst 2,5 dl av pastavattnet i en kanna eller kopp vid sidan av.
Häll ner spagettin i serveringsskålen. Rör sedan ner crème fraîchen och späd rätten med pastavattnet lite i taget. Rör om och blanda ordentligt, och krydda rikligt med med salt och peppar. Vill du ha en krämigare konsistens, späd med mer pastavatten.