Gör så här
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan mjöl, tångpulver och salt. Rör om som hastigast, en halv minut räcker gott och väl. Täck med plastfolie eller lock. Låt stå i 8–10 timmar i rumstemperatur, gärna över natten.
Av degen kan du antingen göra småbröd, baguetter eller ett stort bröd. Oavsett börjar du med följande moment: Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Dra ut den till en kvadrat och vik sedan ihop den till ett paket. Momentet gör att degen håller ihop bra och går att dela när den jäst klart. När du vikt ihop degen kan du vända den upp och ner. Då öppnar den sig inte i skarven när den jäser.
Baka bröden på 250 grader. Titta till dem efter ca 10 minuter. Om de har fått väldigt mycket färg, sänk till 200 grader. Öppna och lufta ugnen mot slutet, så att fukten åker ut. Då får brödet en knaprigare skorpa. Små bröd, som frukostbullar, bakas ca 10–15 minuter. Baguetter kräver några extra minuter och stora bröd ca 30 minuter.
Baka bröden på 250 grader. Titta till dem efter ca 10 minuter. Om de har fått väldigt mycket färg, sänk till 200 grader. Öppna och lufta ugnen mot slutet, så att fukten åker ut. Då får brödet en knaprigare skorpa. Små bröd, som frukostbullar, bakas ca 10–15 minuter. Baguetter kräver några extra minuter och stora bröd ca 30 minuter.