Mörka, murriga november är här. Lys upp höstköket med nya recept och redskap! Vi ger dig våra vassaste tips.
Hösten är den perfekta tiden att utforska nya smaker och tekniker i köket. Slå på stort i helgen och bjud hem vännerna på en middag med extra allt. Ofta lägger vi mest fokus på huvudrätten, men början och slutet är nog så viktiga. Varför inte inleda kvällen med lyxig cocktail och avsluta med en stjärnkantad dessert?
Dags att ta matlagningen till nästa nivå!
PRYLTIPS
Kiritsuke
En vällagrad ost kan förhöja middagsbjudningen, men en vällagrad kniv förgyller varje stund i köket. Kiritsuken från Yaxell Super Gou är en kaxig modell med hela 161 lager stål.
Se produkttips
Skärbräda
Förbered och duka upp maten på Zassenhaus stilrena skärbrädor. Brädorna i mörkbrun akacia passar perfekt den här årstiden och finns i flera smidiga storlekar.
Se produkttips
Shaker
Höj ribban på middagen med en läcker välkomstdrink! Cocktail Clubs shaker hjälper dig att lyckas med alla drinkar som ska skakas före servering, såsom fizz- och sourdrinkar.
Se produkttips
Sourglas
Önskas recepttips? Inspireras av höstens smaker och bjud på en lingon-sour med brynt smör. Riedels optiska sourglas ger dig snyggast möjliga presentation.
SE PRODUKTTIPS
TILL RECEPTET
Kastrull
I Scanpans serie Maitre D’ hittar du höstens vackraste serveringskärl. De kopparbelagda kastrullerna finns i flera storlekar och passar till såväl smårätter som såser och tillbehör.
SE PRODUKTTIPS
Vinöppnare
Underskatta inte en riktigt bra vinöppnare. Pulltex klassiska modell älskas av sommelierer världen över och fungerar både till kapsyler och korkar. Öppnaren i roséguld är en favorit i höst!
Se produkttips
Recepttips!
Avsluta middagen på bästa sätt – med en riktig chokladbomb till dessert. Vi kan varmt rekommendera stjärnkocken Stefan Karlssons bakade choklad med lingonpäron och salt kolasås. Det är lite pyssel att få ihop alla delar, men det är definitivt värt besväret. Den här efterrätten bjuder på lyx i varje tugga!
Till receptet