Få förrätter andas lika mycket lyx som ett läckert ostronfat. Sugen på att testa en ny variant av den salta delikatessen? Gör som Sofia B Olsson och servera ostronen tillsammans med ponzu och picklat päron.
INGREDIENSER
(4 portioner)
4 gigas ostron
2 fasta päron
100 ml vatten
45 ml yuzujuice
45 ml risvinäger
90 g socker
1 dl vit soja
En nypa salt
5 varv med pepparkvarnen
Gör så här
Mixa vatten, yuzujuice, risvinäger och socker med stavmixer tills sockret löst sig. Skiva ett av päronen tunt med mandolin och lägg i lagen minst 20 minuter före servering.
Till den vita ponzun; blanda 1 dl vit soja med 1 dl pickelslag.
Öppna ostronen, se till att inga skalrester är kvar. Du kan skölja av skalen och ostronen snabbt om det behövs. Lägg upp på is eller en bädd av ostronskal.
Om ostronen är väldigt stora; dela dem i mindre bitar och lägg tillbaka i skalet.
Häll över en tesked vit ponzu, några picklade päronskivor och hacka upp det färska päronet i små kuber och lägg på. Garnera med torkade blommor till exempel ringblomma.