Augusti = kräftsäsong! Ta festligheterna till nya nivåer med våra läckra pryltips.
Förr i tiden inleddes kräftfisket natten mellan 7 och 8 augusti. Numera går det att njuta av skaldjur året runt, men traditionen med kräftfest i augusti står fast. Vill du sätta guldkant på årets firande? Kitta upp köket – och inte minst matbordet – med redskap som förhöjer middagsupplevelsen.
Bjud in till en kväll i kräftans tecken!
6 KÄCKA PRYLAR
Kökssax
Globals kökssax är en riktig allt-i-allo på kräftskivan. Du kan använda den till att klippa krondill såväl som till att knäcka kräftklor. Eller varför inte bända upp burken med majonnäs?
Se produkttips
Serveringstång
Nykokta kräftor serverar du smidigt med Globals serveringstång! Den här modellen är perforerad, vilket gör att överflödigt vatten rinner tillbaka genom hålen ner i grytan.
Se produkttips
Brödkniv
Baguette, frallor eller saftig surdegslimpa – oavsett vilket bröd du serverar till dina kräftor är en vass kniv ett måste att lägga bredvid. Vad sägs om brödkniven från Tamahagane San?
Se produkttips
Skärbräda
En bra brödskärbräda har också sin plats på bordet. Globals skärbräda i ek är inte bara snygg att duka upp på. Den har dessutom fåror i träet som samlar upp spill och smulor.
Se produkttips
Vinglas
Vilket vin passar bäst till skaldjur? Ja, här kommer ett knastertorrt riesling verkligen till sin rätt. Njut av vinet i ett väl valt Riedelglas för bästa smakupplevelse.
Se produkttips
Snapsglas
Önskas snaps? Se till att servera den i Riedels akvavitglas. Här blir snapsen så god att du vill ”bita av” den och dricka med måtta – inte i ett svep efter snapsvisan.
Se produkttips