Klara, färdiga, kräftsäsong! Vi tipsar om recept med havets läckerheter i fokus.
När augusti gör sitt intåg är det äntligen dags att duka upp till kräftkalas. Letar du efter inspiration till årets skiva? Då ska du spana in våra läckra recepttips! Salta kräfträtter och smakrika tillbehör som gör det där lilla extra för buffébordet. Vad sägs om lyxiga havskräftor med saffran, saftiga prästostmuffins eller en syrlig fänkålssallad?
Höj ribban på årets kräftskiva!
fyra läckra tips
HAVSKRÄFTA MED JORDÄRTSKOCKA
En läcker rätt till sensommarens buffébord! Stefan Karlssons recept på halstrad havskräfta med jordärtskocka bjuder på såväl stor smak som sälta. Serveras med en skummig kräftsås.
Till receptet
ELDAD HAVSKRÄFTA
Hur du sätter guldkant på skivan? Med ännu ett recept från Stefan Karlsson; eldad havskräfta! Serveras tillsammans med en tartar på bakad morot och en krämig saffranssmörsås.
Till receptet
FÄNKÅLSSALLAD MED DILL OCH LIME
Fänkål + dill + lime = sant. Bryt av de salta skaldjuren med en frisk och fräsch fänkålssallad! Superenkel och supergod.
Till receptet
PRÄSTOSTMUFFINS
Västerbottenpaj i all ära men ibland är det kul att testa något nytt. Så varför inte bjuda på saftiga prästostmuffins till kräftorna?
Till receptet
PRYLPLOCK
Innan du sätter i gång med kräftorna är det viktigt att du ser över kvaliteten på de prylar du har hemma i köket. Är du en skaldjursfantast av rang som gärna (och ofta) njuter av havets salta läckerheter? Då är en krabb- och hummerkniv ett måste att ha nära till hands. Komplettera med en sax av hög kvalitet, för kräftklorna. Står fänkålssallad på menyn? Då ska du lägga vantarna på en vass mandolin som får till de där riktigt tunna skivorna. Till prästostmuffinsen har du två trofasta tjänare i en brödkniv och en skärbräda i akaciaträ. Sist men inte minst – en kall öl till maten? Då är tunna kristallglas det rätta att duka bordet med.