Hösten är här – tid för soppor och långkok! Ta vara på säsongens råvaror och testa något av våra härliga höstrecept.
Hösten är den tid på året då det fullkomligt puttrar och pyr i kastrullerna. Rotfrukter, kål, lök och svamp – äntligen får vi chansen att njuta av alla godsaker som vuxit till sig under sommaren. Varför inte bjuda hem vännerna och laga middag tillsammans? Det bästa med grytor är att de kräver en liten arbetsinsats, samtidigt som du får ett riktigt gott resultat.
Värm upp höstköket med ett rykande långkok!
Vad går upp mot en klassisk potatis- och löksoppa? En snäppet lyxigare potatissoppa! I det här ljuvliga receptet toppas soppan med läckerheter såsom ångad purjolök, stekt rågbröd och löjrom. Det går också utmärkt att byta ut romen mot tångkaviar om du hellre vill ha en vegetarisk soppa.
Boeuf Bourguignon känner nog de flesta till –men Torsk Bourguignon? Louise Johansson har gjort en härlig variant på burgundisk köttgryta, där biffen ersatts av torskrygg.
Det kan verka svårt att göra egen chili. Visst, det tar det lite tid. Men egentligen är det latmansmat, eftersom grytan mer eller mindre lagar sig själv på spisen. Testa Lisa Lemkes högrevschili, så ska du själv få se!
1: Höstens grytor lagar du enkelt i en belagd gryta från Scanpan CTX. De höga kanterna gör grytan perfekt till såsbaserade rätter, samtidigt som non-stick-ytan hindrar råvarorna från att bränna fast.
2: Smaka, smaka, smaka! Även om långkoket sköter sig själv på spisen är det viktigt att du är där med skeden och smakar av. Globals soppsked är perfekt för ändamålet.
3: Glöm inte kryddningen! Det är en liten del av matlagningen, men den gör stor skillnad för helheten. Varför inte krydda höstköket med en ny Berlinkvarn från Zassenhaus?
4: Om du ska laga riktigt mycket soppa, kanske spara och frysa in, är soppgrytan från Scanpan Impact din bästa vän. Med sina 11 liter tar den storkoket till en helt ny nivå.
5: Matcha höstgrytan med ett gott rödvin. Druvan Syrah ger kryddiga, mörkbäriga viner som passar perfekt till årstiden. Allra godast smakar vinet i ett druvspecifikt Riedelglas.
6: Dekantera mera! De allra flesta viner vinner på att luftas i karaff innan servering. I Riedels sortiment finns en mängd vackra glaskaraffer att välja bland.
SÅ SKÖTER DU OM EN BELAGD PANNA
En belagd panna håller i många, många år om du tar hand om den på rätt sätt. I den här videon har vi samlat några handfasta skötselråd – allt för att din panna ska få ett långt, lyckligt liv på spisen!
De är lättlagade, välsmakande och sparar såväl tid som disk. Vi har samlat tre recept på allt-i-ett-grytor där du kan välja mellan att laga fågel, fisk eller vegetariskt.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.