Presenteras av:
Mat smakar bäst utomhus – det är sedan gammalt. Här är ett härligt recept av proffskocken Frida Ronge som är perfekt att laga över öppen eld.
Det är något visst med att äta och tillaga mat ute i naturen. Om du vill göra det lätt för dig är Fridas fisk i paket ett klockrent utflyktsrecept, eftersom allt grundarbete går att göra hemma. Det räcker att du avslutar med att hälla vinet över fisken på plats.
INGREDIENSER
(4 portioner)
400 g skreitorsk, MSC-märkt
1 st fänkål
1 stor bananschalottenlök
12 st körsbärstomater
12 st småpotatisar, kokta
0,5 kruka finskuren dill
2 dl vitt vin
150 g smör, skuret i kuber
Salt
1 rulle aluminiumfolie
4 skivor surdegsbröd
4 klyftor citron
Gör så här
Skär torsken i ca 3 x 3 cm stora kuber. Salta med 1 tsk salt. Skär fänkål och bananschalottenlök i tunna skivor.
Dela folien i 8 st ark à 40 x 40 cm. Lägg ihop arken 2 och 2, så att du har 4 st dubbla folieark. Fördela fisken, fänkålen och löken på arken. Fortsätt med tomater, potatis, dill och smör. Vik ihop till 4 st paket.
Placera fiskpaketen på ett galler över glöden. Öppna försiktigt och häll på vin. Stäng igen paketen och låt koka tills fisken är klar, ca 15–20 min.
Grilla brödet under tiden. Servera fisken direkt från paketen tillsammans med bröd och pressad citron.